recept-hobotnica-iz-staub-cocotta-liveno posuđe-najbolja hobotnica

Hobotnica iz STAUB Cocotta

 No Comments

Apr03
Jednu veću hobotnicu (bolje prethodno zamrznutu, nego svežu) kuvati 5min u kipućoj vodi. Izvaditi da se procedi u đevđiru. Potom iseckati na krupne komade. Staviti u zagrejani STAUB maslinovo ulje (malo više maslinovog, otprilike toliko da kasnije bude do pola visine hobotnice). U vruće ulje staviti nasečen limun, sitne pikantne

Staub-tučani-pekač-Milin-kuvar-1

Milin kuvar kao inspiracija

 No Comments

Apr01
Milin kuvar je testirao STAUB Cocotte… Kad neko radi stvar od srca, onako nadahnuto i iskreno, pa to se oseti i prenosi. Volim ja da gledam i 24Kitchen i Jamie Olivera. Njegova energija me inspiriše i zavodi da kuvam uz osmeh i lakoću, mada me nervira kad počne da brlja.

Pravi domaći hleb

 No Comments

Sep30
Kad ti dodje inspiracija da budeš od koristi svom zdravlju i u službi pametne ishrane, evo jednog recepta da ti bude pri ruci… Rustični hleb sa “vruskavom” koricom -600g belog brasna200g speltinog brasna-100gheljdinog br-600g vode-7g suvog kvasca Sve ove sastojke dobro zamešati. Ja imam extra veliki i jak multipraktik i

Kako skuvati u isto vreme dva različita ručka

Kako skuvati u isto vreme dva različita ručka

 No Comments

Sep24
Pametni recepti ili kako skuvati u isto vreme dva različita ručka… Juneća kapama sa blitvom i Gulaš od junećeg repa. Može? Cilj nam je da imamo što češće kuvano i domaće na kućnoj trpezi. Možeš da kupiš gotovo jelo u savremenoj pekari ili expres restoranu, ali to je sumnjiv kvalitet.

liveno posudje

Najkvalitetnije posuđe

 15 Comments

Jun18
Najbolje šerpe, pekači, lonci i poklopci za zdravo kuvanje Napravila sam studiju na netu proučavajući šta je najbolje posuđe za kuhinju! Kad kupujem za sebe, neka je to najkvalitetnije posuđe. Želim da se svaki put spremanje hrane pretvori u ritual i užitak! Istraživanja i iskustva o posuđu kažu da je

Čišćenje i održavanje posuđa od livenog gvožđa

 No Comments

May08
Kako očistiti i održavati posuđe od livenog gvožđa (cast iron posuđe) Iščitavajući i istražujući razne tekstove na internetu, razgovarajući sa prijateljima, došli ste do saznanja da je posuđe od livenog gvožđa (cast iron) najzdravije i najekonomičnije za pripremanje hrane. Još ako je to posuđe emajlirano, kao što su to pekači