Pravi domaći hleb

 No Comments

Sep30
Kad ti dodje inspiracija da budeš od koristi svom zdravlju i u službi pametne ishrane, evo jednog recepta da ti bude pri ruci… Rustični hleb sa “vruskavom” koricom -600g belog brasna200g speltinog brasna-100gheljdinog br-600g vode-7g suvog kvasca Sve ove sastojke dobro zamešati. Ja imam extra veliki i jak multipraktik i

Kako skuvati u isto vreme dva različita ručka

 No Comments

Sep24
Pametni recepti ili kako skuvati u isto vreme dva različita ručka… Juneća kapama sa blitvom i Gulaš od junećeg repa. Može? Cilj nam je da imamo što češće kuvano i domaće na kućnoj trpezi. Možeš da kupiš gotovo jelo u savremenoj pekari ili expres restoranu, ali to je sumnjiv kvalitet.

liveno posudje

Najkvalitetnije posuđe

 15 Comments

Jun18
Najkvalitetnije posuđe, najbolje šerpe, lonci i poklopci, zdravo kuvanje, pekači … Napravila sam studiju na netu proučavajući šta je najbolje za kuhinju… kad kupujem za sebe, neka je najkvalitetnije posuđe i neka se svaki put spremanje hrane pretvori u ritual i užitak! Istraživanja i iskustva o posuđu kažu da je

Čišćenje i održavanje posuđa od livenog gvožđa

 No Comments

May08
Kako očistiti i održavati posuđe od livenog gvožđa (cast iron posuđe) Iščitavajući i istražujući razne tekstove na internetu, razgovarajući sa prijateljima, došli ste do saznanja da je posuđe od livenog gvožđa (cast iron) najzdravije i najekonomičnije za pripremanje hrane. Još ako je to posuđe emajlirano, kao što su to pekači

9 noževa koje morate imati u svojoj kuhinji?

 1 Comment

Apr26
Bilo da je reč o profesionalnom kuvaru ili početniku, restoranskoj kuhinji ili kućnoj, ovih 9 vrsta noževa apsolutno morate imati u svom arsenalu. Ukoliko do sada niste bili sasvim načisto koji nož služi za šta, nakon ovog teksta nećete više imati nedoumica. 1. NOŽ ZA HLEB Verovatno ste nož za

Koji je nož najbolji?

 9 Comments

Apr21
Koji je najbolji nož na svetu? Najbolji nož je onaj sa kojim volite da radite. Garantujem! Ja volim kad mi sve ide od ruke, volim kad se kuvana jaja lako ljušte, kad krastavac nije gorak, kad se kvasac lepo diže i kad se i luk i paradajz lako i lepo