Tel: +381/11/2439-132

Mob: 063/7373-883

kontakt@serotonin.rs

  • Omiljeno
  • Moj nalog
SEROTONINSEROTONIN

0,00 рсд
  • KATEGORIJE
    • Tučano / Liveno posuđe
      • Cocotte
      • Tiganji
      • Pekači
      • Šerpe
      • Ostalo
    • Inox posuđe
      • Tiganji
      • Ekspres lonci
      • Setovi posuđa
      • Ostalo
    • Noževi
      • Zwilling noževi
      • Miyabi noževi
      • Samura noževi
      • Kuhinjski noževi
      • Namenski noževi
      • Oštrači
      • Čuvanje noževa
      • Blokovi i držači noževa
    • Vinski program
      • Aeratori i dekanteri
      • Otvarači
      • Vakumiranje i čuvanje
      • Rashladni program
      • Bokali
      • Poklon setovi
      • Ostalo
    • Pribor za kuhinju
      • Kuhinjske alatkice
      • Kuhinjske daske
      • Mlinovi i avani
      • Makaze
      • Serviranje hrane
      • Čuvanje hrane
      • Ostalo
    • Escajg i pribor
    • ZRELO Membrane
  • Zwilling
    • Zwilling J.A.HENCKELS – najbolji noževi
  • Miyabi
    • O kompaniji MIYABI
  • Staub
    • Kompanija STAUB
  • Samura
    • O Samura noževima
    • Noževi
    • Oštrači
  • ZRELO
    • Suvo zrenje mesa sa vakum membranom – “ZRELO”
  • Vacu Vin
  • Akcija
  • Blog i inspiracija

Kompanija STAUB

Serotonin мар 28, 2014 O brendovima, STAUB 2 Comments

Francusko tučano posuđe, najkvalitenije šerpe i pekači

Priča o STAUB tučanom posuđu počinje u francuskoj Alsace regiji. U ovom istorijski bogatom delu, gde se posebna pažnja posvećivala hrani i zanatstvu, Francis Staub je dao sebi zadatak da napravi šerpu „Jedna-za-sve“. 1974. godine je dizajnirao i proizveo prvi primerak STAUB tučanog posuđa. Rezultat toga je šerpa od livenog gvožđa, ali kompletno emajlirana, dakle, najzdravije posuđe.

Danas ovo tučano posuđe predstavlja osnovni reper za liveno emajlirano posuđe, i osnovni alat u kuhinjama najčuvenijih svetskih kuvarskih šefova, uključujući i Paul Bocusea.

Paul Bocuse - vlasnik tri Micheline zvezdice još od 1965. godine
Paul Bocuse – vlasnik tri Micheline zvezdice još od 1965. godine

Osnovna ideja i velika prednost u kuvanju u STAUB-u je pre svega ušteda i sačuvano bogatstvo ukusa, vitamina i svih hranjivih sastojaka hrane. Pre svega, ovo je postignuto odličnim karakteristikama posuđa, koje omogućavaju pre svega da se kuva na niskim i srednjim temperaturama. Nema potrebe izvor toplote pojačavati na najviše temperature. Oblaganjem šerpe unutra sa specijalnim crnim mat emajlom, dobijena je površina koja je laka za održavanje i pranje. Posebna pogodnost je razvijeni samonatapajući sistem koji je postignut sa malim okapnim šiljcima sa unutrašnje strane livenog poklopca.

Sistem samo-natapanja hrane
STAUB – Sistem samonatapanja hrane

Ovakvim rešenjem se omogućava samonatapanje hrane usled kondenzacije koja se stvara na poklopcu. Ne morate često da otvarate posudu i da prelivate hranu. Hrana će zbog samonatapanja biti softana. Ostavljanjem šerpe poklopljenom postignuto je to da se hrana ne hladi. Skraćuje se i vreme kuvanja. Čuvaju se i arome.

Liveno-posudje-scaled-e1585922750960.jpg

STAUB Cocotte 26 Cherry

STAUB Cocotte 26 Cherry

29.990,00 рсд
Оцењено са 5.00 од 5
(1 Reviews)
STAUB Cocotte 26 Cherry

Add To Cart

STAUB Čajnik Cast Iron

STAUB Čajnik Cast Iron

21.990,00 рсд
Оцењено са 4.50 од 5
(2 Reviews)

Add To Cart

Grill tiganj STAUB 33

Grill tiganj STAUB 33

25.800,00 рсд
Оцењено са 5.00 од 5
(1 Reviews)
Tiganj za grilovanje STAUB

Add To Cart

STAUB Cocotte 37 Cherry

STAUB Cocotte 37 Cherry

43.990,00 рсд

Add To Cart

STAUB Cocotte 22 Cherry

STAUB Cocotte 22 Cherry

23.990,00 рсд
Оцењено са 5.00 од 5
(2 Reviews)
STAUB Cocotte 24 Crvena

Add To Cart

Spoljni deo posuđa je takođe emajliran. Nema potrebe za presipanjem hrane i serviranje, jer je hrana u STAUB posuđu već servirana i možete je izneti pravo iz rerne na sto. Svojim dizajnom i širokom paletom boja, predstavlja šerpu koja će se i u modernim i u klasičnim enterijerima, uklopiti. Delovaće dominantno i prestižno na stolu. Njavažnije je da će hrana na stolu dugo ostati topla.

Pored posuđa od livenog gvožđa, STAUB se može pohvaliti i keramičkim posudama koje odlikuje odsustvo termičkog šoka. To znači da je moguće posudu sa hranom koja je polupripremljena i zamrznuta, staviti direktno u rernu bez prethodnog odmrzavanja, bez bojazni od pucanja i oštećenja.

Na kraju, važno je istaći da je liveno STAUB posuđe moguće koristiti na svim izvorima toplote, uključujući i indukcionu ploču. Fantastična distribucija toplote, omogućava da hrana dugo ostane topla ili hladna (ukoliko je prethodno bila u frižideru ili zamrzivaču) kada je već servirana na stolu. Na taj način STAUB posuđe postaje nezaobilazni deo serviranja svih toplih i hladnih predjela, jela, umaka…

staub_header_company

U junu 2008. godine, STAUB je postao deo prestižne Zwilling J.A.Henckels grupacije. Ovlašceni uvoznik za Srbiju je www.serotonin.rs


PREUZIMANJE NAJNOVIJIH KATALOGA STAUB-a:

  1. STAUB Catalog 2019
  2. STAUB Ceramic_Optimized

Pogledajte koje su to višestruke prednosti u odnosu na posuđe koje je emajlirano svetlim sjajnim emajlom:

Zapratite nas na mrežama:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon

POSETIOCI SU NAJČEŠĆE GLEDALI I OVE PROIZVODE:

liveno posuđenajbolje šerpenajzdravije posuđeposuđe za indukcionu pločuSTAUB cocottetučano posuđe
Zwilling J.A.HENCKELS – najbolji noževiPrevious post
Lista Poklona – šta je to, zašto i kako?Next post

Ostavite nam komentar Cancel reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

2 comments on “Kompanija STAUB”

  1. Joksim - 21/03/2018

    Vrlo smo zadovoljni sa Staubom. Svw preporuke.

    Loading...
    Reply
    1. Serotonin - 21/03/2018

      Drago nam je da čujemo ovakve utiske…

      Loading...
      Reply

Da li nas pratite na FB?

Da li nas pratite na FB?

Pročitajte još:

  • Savršeno pečen stek – kako?
  • Suvo zrenje mesa sa vakum membranom – “ZRELO”
  • O kompaniji MIYABI
  • O Samura noževima
  • Najbolji recept za hleb
  • Liveno posuđe STAUB – Prvo korišćenje
  • Liveni Grill tiganj
  • Zdrava grickalica – Naćosi
  • Hobotnica iz STAUB Cocotta
  • Milin kuvar kao inspiracija

Tekstovi sa temom:

  • O brendovima (2)
  • Pokloni (12)
  • Press (3)
  • Recepti (16)
  • SAMURA (1)
  • Saveti i preporuke (15)
  • STAUB (1)
  • Vino (7)
  • Zdravlje (4)
  • Zwilling J.A.HENCKELS (1)

Serotonin

  • Krušedolska 13/1, Beograd
  • kontakt@serotonin.rs
  • Radno vreme: radnim danima 09-16h
  • (+381) 11 2439-132

Pratite nas na društvenim mrežama

facebooktwitterinstagrampinterestyoutube

INFORMACIJE

  • O nama
  • Uslovi saradnje
  • Privatnost i sigurnost
  • Reklamacija
  • Kontakt

MOJ NALOG

  • Porudžbine
  • Lista želja
  • Moja adresa
  • Moji podaci

POMOĆ

  • Kako da poklonim?
  • Kako da kupim?
  • Česta pitanja (FAQ)
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

DA LI NAS PRATITE?

DA LI NAS PRATITE?
© 2014 SEROTONIN Web shop by Serotonin Tim. Sva prava su zadržana.
[]
×
Ostavite nam Vaš e-mail pre ubacivanja u korpu

Please enter the valid email.

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.
%d bloggers like this: