Najkvalitetnije posuđe - Serotonin

Najkvalitetnije posuđe

Najkvalitetnije posuđe, najbolje šerpe, lonci i poklopci, zdravo kuvanje, pekači …

Napravila sam studiju na netu proučavajući šta je najbolje za kuhinju… kad kupujem za sebe, neka je najkvalitetnije posuđe i neka se svaki put spremanje hrane pretvori u ritual i užitak! Istraživanja i iskustva o posuđu kažu da je liveno posuđe, koje je preko emajlirano – najbolje posuđe. Francuzi, vrsni kulinari, ponosni su proizvodjači STAUB livenog posuđa (https://www.serotonin.rs/kompanija-staub/ ).

4163_rgb_300dpi

Večne šerpe!

Što se duže koriste, sve su bolje i sve više ćete biti sigurni da su nezamenljive! Zdravo kuvanje, ravnomerno zagrevanje, očuvanje vitamina i aroma, samonatapanje, ušteda energije i vremena… Ovo je posudje za indukcionu ploču, za ringle, za gas, za otvorena ložišta, a i za sve druge izvore… Može se na ringli spremati, ali sa efektom rerne, zbog toga što će i poklopac emitovati toplotu kao i dno! Dizajn poklopca je dao rešenje samoprelivanja, pa je svaki komad mesa u najavi softan i u svom najboljem izdanju. Mozete u ovim, tzv. Cocottima, spremati gulaše, i druga spora jela, ali će Vam odlično poslužiti i kao obična šerpa za supe, dinstanja i za sve druge raznorazne potrebe. Na 24Kitchen-u uglavnom svi koriste cast iron posudje, jer je zdravo, pametno, a i pozitivan je trend vraćanje tradicionalnim vrednostima. Hrana će se iskrčkati na 3 ili 4 (umesto na užarenoj 9.) i ostaće topla satima – da bez podgrevanja sačeka okasnele ukućane na ručak!

Plitka tučana šerpa

2014-11-06 16.38.39

liveni pekač

pekac

ili višenamenski tiganj

10334_rgb_300dpi

biće i pravi saveznik da se ispeče krckavi hleb, proja, kolač, a i najbolja je zamena za pleh za pečenje pice tj. pizze.

Definitivno, liveno tučano posudje će bolje i brže ispeći hranu, jer se gvoždje ravnomerno zagreva i emituje toplotu neuporedivo bolje od svega drugog.  Evo kako ja tadim: prvo, stavim u zagrejanu rernu da se šerpa (pekač…) zagreje, pažljivo izvadim, nauljim i pospem prezlama ili brašnom, a zatim stavim testo ili koju drugu djakoniju u Staub i vratim u rernu.

Kad bude pečeno, savršeno hrskava korica će se lako odvojiti od podloge i Vi ćete biti ponosni šef kuhinje, okićen sa puno pohvala! Potreban Vam je bakaluk sa pijace, dobra volja, i Staub tučana šerpa…

2014-12-21 10.37.15….prijatno!!!

O Autoru članka: Milica Danilović

Milica Danilović, rodjena Ivanković, diplomirala Fakultet likovnih umetnosti - Vajarstvo, u klasi Mrđana Bajića 2003. Osvojila nagradu Fakulteta za monumentalni diplomski rad u metalu i koži "Fotelja". Član ULUSa. Imala samostalne izložbe u SKCu, Američkoj Ambasadi, Art Marketu, učesnik na Ulusovim izložbama, Bijenalima mozaika... Autor skulptura za ArtLink i Audijevu nagradu. Autor monumentalnog mozaika Sv. Petka u okrugu manastira Koporin. Zaposlena u Zlatarskoj kući Andrejević kao ekskluzivni dizajner nakita. ... nju odlikuje umetnička širina i raznovrsnost ...ona vaja, slika, dizajnira, izlaže ...
Pogledaj sve unose autora →

Komentari

13 Komentara na članak: Najkvalitetnije posuđe

  1. Od Mila Jovanovic 22/02/2018 u 11:58

    Postovani, zelim samo da proverim, Staub šerpe su preko gvozdja i emajlirane, a ne kao ostale u ponudi na tržistu….? Znači nema nezdravih uticaja? Hvala

    • Od Serotonin 23/02/2018 u 14:07

      Poštovana Mila,
      u pravu ste. Kompletan program STAUB livenog posuđa je emajliran, tako da u njemu možete pripremati sve vrste hrane i nema nikakvog posebnog održavanja i čuvanja. Takođe, nema nikakvog štetnog uticaja gvožđa na hranu za razliku od livenog posuđa koje nije emajlirano i sa kojim treba biti posebno obazriv.

  2. Od Ljiljana 16/01/2018 u 16:26

    Koristim staub tucano posudje i smatram da je bez premca!

    • Od Serotonin 16/01/2018 u 16:27

      Drago nam je da čujemo ovakva iskustva i zahvaljujemo se na lepim rečima. Srdačan pozdrav

  3. Od Mari 16/01/2018 u 14:34

    Koju veličinu tučanog ovalnog pekaca preporucujete za pile?

  4. Od VIKI 05/09/2016 u 14:51

    POSTOVANJE! \r\n\r\nDA LI STAUB POSUDJE MOZE DA SE KUPII U BANJA LUCI? \r\n\r\nUNAPRED HVALA

    • Od Nebojša 06/09/2016 u 15:23

      Poštovana Viki, za sada imamo prodaju jedino u Beogradu. Što se tiče kupovine iz okolnih zemalja, možemo se raspitati za proceduru slanja. Ukoliko dođete do nas, možemo Vam izdati potvrdu za Tax Free, tako da imate mogućnost povraćaja PDV-a. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti direktno na mail kontakt@serotonin.rs
      Hvala…

  5. Od K.M. 14/03/2016 u 19:19

    Oprobano … podmazujem zagrejan staub s mašću i pospem prezle i onda stavim testo za hleb – stvarno korica bas bude hrskava i idealna. Hvala na savetu..stvarno je najbolji hleb iz tučanog posudja!

  6. Od Milos 20/07/2015 u 18:04

    Inspirativan text i lepe slike

  7. Od Jelena 15/06/2015 u 10:40

    Koji komad mi savjetujete da kupim prvi? Hvala..

    • Od Nebojša 16/06/2015 u 13:10

      Poštovana Jelena,\n\nsve zavisi od Vaših potreba i količine hrane koju spremate.\nManje okrugle su idealne za čorbe, potaže, kuvana jela, ali i za punjene paprike, tikvice, lovačke šnicle….\nOvalne su pogodnije za pečenje mesa ili povrća u rerni.\nMi Vam preporučujemo da svratite do nas kod Hrama Sv. Save na Vračaru (Krušedolska 13), i da pogledate uživo našu ponudu, a mi ćemo se potruditi da Vam pružimo sve neopodne savete koji bi Vam znatno olakšali izbor.

  8. Od Minja 07/06/2015 u 19:24

    Staub serpa je odlična! Planiram i tiganj za palacinke da kupim…

Ostavite komentar

* Obavezna polja

Dokažite da niste ROBOT * Vreme za unos teksta je isteklo. Učitajte i pokušajte ponovo.