Unesite ovde tekst naslova

Kompanija SAMURA je relativno nova u svetu noževa, ali se za jako kratko vreme probila u sam vrh kuhinjskih sečiva. Čak i profesionalni kuvari sve češće koriste SAMURA damaskus noževe i ne kriju oduševljenje ovim brendom.

Firma je osnovana 2003. godine i svoju prvu liniju noževa je napravila u saradnji sa japanskim kompanijama MAC i Mcusta. Japanski kovani noževi i filozofija njihove izrade, duboko je ukorenjena u SAMURA noževe. Zbog specefičnog načina kovanja, japanski noževi ostaju duže oštri i bolje zadržavanje ivice sečiva, te zbog toga ostavljaju utisak oštrijih noževa od evropskih.

Sa druge strane, japanski čelici imaju i svoje nedostatke. Zbog svog specefičnog sastava čelika, imaju veću tvrdoću, ali su zato krtiji i lakše pucaju. Zbog toga je neopodna posebna pažnja prilikom korišćenja. Takođe, japasnki čelik sadrži veći procenat ugljenika te su zbog toga podložniji rđanju više nego evropski modeli.

Kompanija SAMURA je u svom razvojnom timu nakon četiri godine eksperimentisanja uspela da stvori simbiozu japanske tradicije i evropske pouzdanosti. Noževi su izrađeni od najboljeg japanskog i švedskog čelika, tvrdoće 58-61 HRC. SAMURA noževi su mehanički kovani i naoštreni pod uglom od 17 stepeni, što predstavlja pravi kompromis između japanskog i evropskog ugla. Ručke se izrađuju od najsavremenijih i već dokazanih materijala.

Svake godine, kompanija SAMURA izbaci najmanje tri nove linije noža.

Sedište kompanije je u Letoniji a proizvodnja se odvija u nekoliko istočnih zemalja pod strogom kontrolom proizvodnog tima kompanije.

Za kompletnu ponudu SAMURA noževa kliknite ovde.

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.