O KOMPANIJI MIYABI

MIYABI kao deo grupacije Zwilling J.A.HENCKELS, predstavlja sinonim za autentična japanska sečiva koja su vekovima poznata kao neprevaziđena. MIYABI ne pokušava da imitira japanske noževe. MIYABI je zaista pravi japanski nož sa svim onim legendarnim karakteristikama. MIYABI noževi se i danas proizvode tradicionalnom tehnologijom izrade najkvalitetnijih i najfinijih japanskih katana. Svi noževi su kompletno podređeni japanskoj školi i tehnici. Počev od dizajna, preko izrade, odabira i kombinovanja čelika, odabira drveta, ručnog oštrenja, pa do završne obrade. Sve je deo tradicionalne japanske škole izrade sečiva.

MIYABI noževi se proizvode u Zwillingovoj fabrici u čuvenom gradu SEKI, koji je još od 14. veka poznat kao grad koji je proizvodio najbolje japanske mačeve. Obzirom da je feudalni sistem u Japanu ukinut, a samim tim i samuraji su polako nestajali, japanski proizvođači su se preorjentisali na izradu noževa koristeći iste tehnike kojima su nekada pravili katane. Time je započela jedna potpuno nova era japanskih kuhinjskih sečiva koja predstavlja sam vrh ponude. Kao što je nekada mač bio duša samuraja, tako je danas nož duša svakog šefa kuhinje.

Ono za šta nema mesta za diskusiju i kompromis je svakako oštrina sečiva. Kombinovanjem različitih čelika pri izradi noža, kao i posebnom tehnikom ručnog oštrenja (Honbazuke), postignuto je da su MIYABI noževi u samom vrhu svetske ponude. Ergonomske ručke od prirodnog drveta, daju posebnu udobnost pri radu bez umaranja šake.

MIYABI kompanija je 2004. godina postala deo grupacije Zwilling J.A.HENCKELS čime je zaokružena priča o najboljim evropskim i japanski noževima pod jednim krovom.

Kompletnu našu ponudu MIYABI programa pogledajte ovde.

Više o kompaniji i njihovoj ponudi pogledajte ovde.

Discover more from SEROTONIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.