Kompanija STAUB

Francusko tučano posuđe, najkvalitenije šerpe i pekači

Priča o STAUB tučanom posuđu počinje u francuskoj Alsace regiji. U ovom istorijski bogatom delu, gde se posebna pažnja posvećivala hrani i zanatstvu, Francis Staub je dao sebi zadatak da napravi šerpu „Jedna-za-sve“. 1974. godine je dizajnirao i proizveo prvi primerak STAUB tučanog posuđa. Rezultat toga je šerpa od livenog gvožđa, ali kompletno emajlirana, dakle, najzdravije posuđe.

Danas ovo tučano posuđe predstavlja osnovni reper za liveno emajlirano posuđe, i osnovni alat u kuhinjama najčuvenijih svetskih kuvarskih šefova, uključujući i Paul Bocusea.

Osnovna ideja i velika prednost u kuvanju u STAUB-u je pre svega ušteda i sačuvano bogatstvo ukusa, vitamina i svih hranjivih sastojaka hrane. Pre svega, ovo je postignuto odličnim karakteristikama posuđa, koje omogućavaju pre svega da se kuva na niskim i srednjim temperaturama. Nema potrebe izvor toplote pojačavati na najviše temperature. Oblaganjem šerpe unutra sa specijalnim crnim mat emajlom, dobijena je površina koja je laka za održavanje i pranje. Posebna pogodnost je razvijeni samonatapajući sistem koji je postignut sa malim okapnim šiljcima sa unutrašnje strane livenog poklopca.

STAUB – Sistem samonatapanja hrane

Ovakvim rešenjem se omogućava samonatapanje hrane usled kondenzacije koja se stvara na poklopcu. Ne morate često da otvarate posudu i da prelivate hranu. Hrana će zbog samonatapanja biti softana. Ostavljanjem šerpe poklopljenom postignuto je to da se hrana ne hladi. Skraćuje se i vreme kuvanja. Čuvaju se i arome.

Liveno-posudje-scaled.jpg

STAUB Cocotte 26 Cherry

STAUB Cocotte 26 Cherry

39.990 Din.
(1 Reviews)

STAUB Čajnik Cast Iron

STAUB Čajnik Cast Iron

21.990 Din.
(2 Reviews)

Grill tiganj STAUB 33

Grill tiganj STAUB 33

25.800 Din.
(1 Reviews)

STAUB Cocotte 37 Cherry

STAUB Cocotte 22 Cherry

STAUB Cocotte 22 Cherry

23.990 Din.
(2 Reviews)

Spoljni deo posuđa je takođe emajliran. Nema potrebe za presipanjem hrane i serviranje, jer je hrana u STAUB posuđu već servirana i možete je izneti pravo iz rerne na sto. Svojim dizajnom i širokom paletom boja, predstavlja šerpu koja će se i u modernim i u klasičnim enterijerima, uklopiti. Delovaće dominantno i prestižno na stolu. Njavažnije je da će hrana na stolu dugo ostati topla.

Pored posuđa od livenog gvožđa, STAUB se može pohvaliti i keramičkim posudama koje odlikuje odsustvo termičkog šoka. To znači da je moguće posudu sa hranom koja je polupripremljena i zamrznuta, staviti direktno u rernu bez prethodnog odmrzavanja, bez bojazni od pucanja i oštećenja.

Na kraju, važno je istaći da je liveno STAUB posuđe moguće koristiti na svim izvorima toplote, uključujući i indukcionu ploču. Fantastična distribucija toplote, omogućava da hrana dugo ostane topla ili hladna (ukoliko je prethodno bila u frižideru ili zamrzivaču) kada je već servirana na stolu. Na taj način STAUB posuđe postaje nezaobilazni deo serviranja svih toplih i hladnih predjela, jela, umaka…

U junu 2008. godine, STAUB je postao deo prestižne Zwilling J.A.Henckels grupacije. Ovlašceni uvoznik za Srbiju je www.serotonin.rs

Pogledajte koje su to višestruke prednosti u odnosu na posuđe koje je emajlirano svetlim sjajnim emajlom:

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.