Kompanija STAUB

Francusko tučano posuđe, najkvalitenije šerpe i pekači


Priča o STAUB tučanom posuđu počinje u francuskoj Alsace regiji. U ovom istorijski bogatom delu, gde se posebna pažnja posvećivala hrani i zanatstvu, Francis Staub je dao sebi zadatak da napravi šerpu „Jedna-za-sve“. 1974. godine je dizajnirao i proizveo prvi primerak STAUB tučanog posuđa. Rezultat toga je šerpa od livenog gvožđa, ali kompletno emajlirana, dakle, najzdravije posuđe.

Danas ovo tučano posuđe predstavlja osnovni reper za liveno emajlirano posuđe, i osnovni alat u kuhinjama najčuvenijih svetskih kuvarskih šefova, uključujući i Paul Bocusea.

Osnovna ideja i velika prednost u kuvanju u STAUB-u je pre svega ušteda i sačuvano bogatstvo ukusa, vitamina i svih hranjivih sastojaka hrane. Pre svega, ovo je postignuto odličnim karakteristikama posuđa, koje omogućavaju pre svega da se kuva na niskim i srednjim temperaturama. Nema potrebe izvor toplote pojačavati na najviše temperature. Oblaganjem šerpe unutra sa specijalnim crnim mat emajlom, dobijena je površina koja je laka za održavanje i pranje. Posebna pogodnost je razvijeni samonatapajući sistem koji je postignut sa malim okapnim šiljcima sa unutrašnje strane livenog poklopca.

STAUB – Sistem samonatapanja hrane

Ovakvim rešenjem se omogućava samonatapanje hrane usled kondenzacije koja se stvara na poklopcu. Ne morate često da otvarate posudu i da prelivate hranu. Hrana će zbog samonatapanja biti softana. Ostavljanjem šerpe poklopljenom postignuto je to da se hrana ne hladi. Skraćuje se i vreme kuvanja. Čuvaju se i arome.

Spoljni deo posuđa je takođe emajliran. Nema potrebe za presipanjem hrane i serviranje, jer je hrana u STAUB posuđu već servirana i možete je izneti pravo iz rerne na sto. Svojim dizajnom i širokom paletom boja, predstavlja šerpu koja će se i u modernim i u klasičnim enterijerima, uklopiti. Delovaće dominantno i prestižno na stolu. Njavažnije je da će hrana na stolu dugo ostati topla.

Pored posuđa od livenog gvožđa, STAUB se može pohvaliti i keramičkim posudama koje odlikuje odsustvo termičkog šoka. To znači da je moguće posudu sa hranom koja je polupripremljena i zamrznuta, staviti direktno u rernu bez prethodnog odmrzavanja, bez bojazni od pucanja i oštećenja.

Na kraju, važno je istaći da je liveno STAUB posuđe moguće koristiti na svim izvorima toplote, uključujući i indukcionu ploču. Fantastična distribucija toplote, omogućava da hrana dugo ostane topla ili hladna (ukoliko je prethodno bila u frižideru ili zamrzivaču) kada je već servirana na stolu. Na taj način STAUB posuđe postaje nezaobilazni deo serviranja svih toplih i hladnih predjela, jela, umaka…

U junu 2008. godine, STAUB je postao deo prestižne Zwilling J.A.Henckels grupacije. Ovlašceni uvoznik za Srbiju je www.serotonin.rs

Pogledajte koje su to višestruke prednosti u odnosu na posuđe koje je emajlirano svetlim sjajnim emajlom:

Discover more from SEROTONIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.