Hotel Ramonda Rtanj – podignut standard, ali…

Od naših dragih kumova smo za 20 godina braka dobili vikend u hotelu Ramonda na Rtnju. Obzirom da znaju koliko volimo da vikendom bežimo iz grada, ovaj poklon je bio pun pogodak za nas.

Osim food bloga i prodaje renomiranih brendova, naše sekundarno polje interesovanja je ugostiteljski consalting i “mystery guest” program za restorane i hotele. Ovaj put nismo angažovani, već smo raspoloženi da podelimo utiske u svrhu unapređenja ovog vrhunskog ugostiteljskog objekta. Ovo je otprilike nekakav osnovni izveštaj koji napravimo i dostavljamo upravi. Preko ovoga, možemo detaljnije da ih informišemo o stanju nakon ponovnog dolaska, detaljne utiske o hrani u restoranu, osoblju, kriznim situacijama, higijeni, bezbednosnim merama i sigurnosti na bazenu kao i u spa zoni, tehničkim propustima i previdima, itd, itd…

Hotel Ramonda Rtanj je svima poznat i sigurno već svi znaju i gde se nalazi i šta nudi, pa se nećemo baviti tim opštim informacijama, ali ćemo pokušati da vam prenesemo naše lične utiske o ovom hotelu. Ono što se svakako mora napomenuti je to da je ovaj hotel zaista podigao lestvicu kada je u pitanju ponuda, ambijent, kvalitet, ljubaznost, hrana, enterijer kao i eksterijer. Hotel je ove godine proširen tako da se sada sastoji od dve zgrade koje su povezane pasarelom što je zaista velika prednost, naročito u zimskim i kišnim danima.

Pa da krenemo redom…

 

Šta nam se jako dopalo:

Hotel je sjajno uklopljen u planinski ambijent. Enterijer je odlično dizajniran i izveden. Osvetljenje je jako zanimljivo i u starijem delu hotela mnogo prijatnije, toplije i prigušenije. U novom delu je prejako, sve blješti i sve sijalice su day light umesto toplo žute boje. Naša soba (kategorisana kao Deluxe Soba) je bila u starijem delu, komforna sa dosta prostranim kupatilom (nedostaje bide iako ima mesta). Krevet je na fiksnom postolju i uklopljen je od zida do zida po dužini tako da ako je neko viši neće mu odgovarati jer noge ne mogu da se pruže van kreveta. Dušek je zaista udoban ali bi jastuci mogli biti bolji. Naša soba je imala i terasu sa pogledom na spoljašni bazen kao i stepenice do istog. Na terasi je sto sa 4 stolice i 2 ležaljke. Ambijent terase je zaista za svaku pohvalu. U sobi postoji bezalkoholni mini bar koji je besplatan, aparat za espreso kafu, ketler, i izbor čajeva. Takođe, dobijete i fino upakovani sunđer za sudove i deterdžent. Pored ovoga, ne znamo da li je standardno ili ne, mi smo dobili činiju voća, tanjir savršenih čokoladica kao i pismo dobrodošlice adresirano na ime i potpisano rukom (nije samo štampa).

Sav nameštaj u sobi kao i u čitavom hotelu je zaista fenomenalan i vrlo kvalitetan. Ni na jednom komadu se nije štedelo i sve odaje utisak vrhunskog kvaliteta. Udobnost je maksimalna.

Restoran se sastoji od velike sale i terase. Jako je prijatna atmosfera, odlično osvetljenje i dosta jako lepih detalja. Izbor hrane je jako dobar i možda je u samom vrhu ponude hotela ove kategorije. Postoji i deo gde se svaki dan priprema pred vama neki od specijaliteta (kako za doručak tako i za večeru). U restoranu za večerom je dostupan onaj prelepi ogroman kotur sira (nije bio Parmigiano Reggiano) koji možete sami da “deljete” i dodajete u hranu.

 

Ono što je zaista za svaku pohvalu i što nigde kod nas nismo videli je besplatno vino tokom čitave večere. Za vreme doručka se služi penušavo vino. Zaista sve preporuke za to.

U baštama hotela nismo previše bili zbog vremena, ali ono što smo primetili je takođe vrlo kvalitetan i udoban nameštaj, na par mesta su postavljena i ložišta što je sigurno u letnjim večerima savršena atmosfera. U centralnom holu i stare i nove zgrade postoji veliki kamin. Zgrade su povezane pasarelom tako ne mora da se izlazi napolje ako je loše vreme.

Spa zone postoje u oba dela. U starom delu (kojim dominira plava boja) je bazen manji i plići tako da je zgodniji za decu. Tu je i đakuzi za nekih 6-8 ljudi, kao i tuševi. U bazenu postoji hidromasažni deo sa užim i širim lastinim repom, kao i vodeni top koji omogućava plivanje u mestu jer pravi jak otpor. Mi smo ga koristili i za masažu. Jaku i moćnu…

Na gornjem delu bazena se nalazi tursko kupatilo i finska sauna. Tu je i hladna kofa.

U novom delu dominira zelena boja i nama se lično nije baš dopalo kako izgleda jer nekako asocira na baru ili jerezce. Nema one plave boje vode i utiska svežine i čistoće. Daleko od toga da je bilo prljavo. Ni blizu, ali nekako odaje takav utisak. Tu je poluolimpijski bazen, manji bazen sa hirdomasažnim sedištima kao i plićim kadama sa kristalima u kojima je naizmenično hladna i topla voda. Poenta je da idete iz jednog u drugi i da gazite po kristalima masirajući stopala i pospešujući cirkulaciju. Postoji bazen sa toplom vodom koji izlazi i napolje. Tu je i izdvojeni deo sa turskim kupatilom i 2 saune. Takođe tuševi i hladna kofa za posle saune.

U hotelu postoji teretana kao i ponuda standardnih masaža. Pored ovoga postoji soba sa seražnim krevetima koji su odlični za automatsku masažu leđa. Tu je i kvantna soba opremljena magnetima koji pozitivno utiču na organizam.

Osoblje hotela je zaista ljubazno, predusretljivo i uslužno.

Šta nam je zasmetalo:

Kao što smo pomenuli, krevet u sobi nije najbolje rešen sa postavljanjem od zida do zida. Jastuci su bili premekani. Istina dobijete dva jastuka, ali se oni razlikuju samo po dimenziji ali ne i po strukturi. U kupatilu ne postoji malo noćno svetlo, tako da ukoliko ustajete u toku noći i idete do toaleta, računajte na to da će vas totalno razbuditi svetlo kada uđete.

Tursko kupatilo je bilo jako loše rešeno. U starom delu se osećala buđ, a i na zidu je bilo delova koji su potvrdili našu sumnju. Svetla skoro da nema. Veliki nedostatak je to što nema tuševa tako da nemate mogućnost da isperete sedište nakon nekoga ko se tu znojio, a ni da rashladite pre nego što sednete. Unutra postoji piling za telo, ali obzirom da nema tuševa, faktički gazite i sedite na pilingu koji je spao sa nečijeg tela što zaista nije prijatno i deluje nekako prljavo.

U novom delu ista situacija, sa dodatkom da je unutra toliko smrdelo na znoj da smo bili unutra svega nekoliko sekundi (kao i par njih posle nas).

Aparat za led (za telo) koji je postavljen ispred nije radio.

Hidromasažni bazen sa sedištima nismo koristili jer je voda to jutro bila promenjena pa je bila prehladna. Nije se zagrejala do uveče.

U đakuziju u starom delu, od nekih 7-8 mlaznica za leđa, samo 1 je radila.

Pasarela koja povezuje dve zgrade je nekako sva prljava oko stakla i nosećih elemenata. Verovatno smo uboli trenutak kada nije sve završeno do kraja i verujemo da će ovo biti svakako rešeno. Na nekoliko mesta u hotelu smo nailazili na razne mrtve insekte. Slike na zidovima u hotelu su u većini slučajeva kič i ne bi trebale da se nalaze u ovakvom hotelu.

Ala carte restoran nismo posetili tako da ne znamo ponudu kao ni cene. Iako je cene uvek nezahvalno komentarisati, mišljenja smo da su cene vina prilično visoke, ali je zato izbor vrlo zanimljiv.

Sve u svemu, nama se jako dopalo. Sigurno ćemo ga posetiti ponovo jer bi voleli da uporedimo sa nekom drugom sobom, kao i da osetimo čari spoljnog bazena koji ovaj put zbog vremena nismo koristili.

Preporučujemo vam da pratite sajt hotela sa promotivnim ponudama jer se uvek može pronaći nešto što je vrlo primamljivo i šteta je ne iskoristiti.

Prema našim kriterijumima, slobodno možemo reći da se hotel nalazi definitivno u samom vrhu ponude hotela za vikend beg iz grada.

Evo još malo fotografija…

 

Zapratite nas na mrežama:

Ostavite nam komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

PROČITAJTE JOŠ:

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.