U petak, 05. 09. 2014. godine, na Salašu 137 je održana druga po redu regionalna konferencija FoodTalk 2014. Tom prilikom je najavljen i prvi broj časopisa “Jamie” čiji prvi broj izlazi u oktobru. Ovom prilikom poznati britanski kuvar Jamie Oliver se obratio putem video poruke:
SEROTONIN je bio pokrovitelj Square Nine Cooking Demonstration koji je vodio Goran Kovacevic, direktor hotela Square Nine i čuveni kuvar. On je predstavio molekularnu gastronomiju i svoje umeće pripremajući, za početak, lagane zalogaje kanapea sa guščijim pateom i sferifikovanim višnjama.
Nakon toga je serviran fantastični francuski Bouillabaisse pripremljen Staub livenoj šerpi, garniran sa aioli sosom i gamborima.
Najbolji nož, Zwilling nož, u rukama umetnika gastronomije Gorana Kovacevica, majstorski je stvorio minjone od svinjskog paufleka (pripreman 24h) sa pireom od paškanata i tartufa, koji su privilegovani prisutni, sa poštovanjem, degustirali.
Savršeno izbalansirani zalogaji, estetski perfektni, dragocenih sastojaka, proveli su publiku neverovatnom gastronomskom magijom sve do bademastih mercolinija.
Nakon ovog gastronomski perfektnog puta, svoje zanimljive ideje je predstavila i poznata zvezda kanala 24Kitchen, Jolanta Delibozova iz Bugarske.
Ona je pripremila ukusne mini takose od parmezana sa mariniranim lososom.
Kao lagani dezert je pravila neku vrstu bombona od sira i grožđa.
SEROTONIN je bio i pokrovitelj predavanja koje je održao i Jovica Jovičić, glavni kuvar restorana Đorđe, i jedan od voditelja emisije “Paklena kuhinja”.
Kompletan događaj je na kraju bio začinjen koncertom Zvonka Bogdana koji je razgalio sve prisutne svojim mnogobrojnim poznatim pesmama.
Album sa dodatnim fotografijama možete pogledati na našoj FB strani