Liveni Grill tiganj

Liveni Grill tiganj – jako važan i nezamenjiv deo posuđa

Francuski STAUB je sinonim za tučano posuđe. To je Porše među posuđem! To je izbor kuvara, nosioca Mišelinove zvezde. Ako voliš da sedneš u prestižan auto, ako biraš organsku robu na pijaci, ako se raduješ roštiljanju, ako imaš svest da dete treba da voziš u bezbednom sedištu, ako zaslužuješ da jedeš u restoranu sa 5 zvezdica, ako poštuješ dobar komad mesa, onda bi trebalo da u kuhinji imate i Staub liveni grill tiganj. Glavna razlika i prednost u odnosu na neke druge tiganje je ta što Staub liveni grill tiganj ima visoke grill segmente. To će učiniti da se komad mesa peče na usijanim visovima , a da vazduh slobodno cirkuliše u kotlinama. Neki drugi tiganji imaju vrlo niska grill rebra koja služe samo da “nacrtaju” šare na mesu, dok se meso suštinski prži. To nije grilovanje. Meso treba da se sprema na vrelom vazduhu koji cirkuliše između rebara (kao kada se pravi klasičan roštilj). To je jedna od ključnih prednosti.

A evo još nekih:

– Kvalitetno liveno gvožđe će postići visoke temperature i ravnomerno će distribuirati toplotu u svim pravcima

– Jak sloj crnog mat emajla čini važnu barijeru između gvožđa i hrane koju spremate.

Mnogo je to važno, jer je važno da hrana očuva svoja svojstva, a još važnije, da bude u kontaktu samo sa površinama koje ne mogu da joj naškode. To je najveća razlika između jeftinih i skupljih tučanih šerpi i tiganja.

Dakle, kupite dobar komad mesa, ostavite ga na sobnoj temperaturi, namažite ga mašću, zagrejte liveni tiganj i bez dodavanja ulja pecite meso. Kada komad spustite, pomerite ga 2/3 puta uz linije na tiganju i ostavite da se peče par minuta, a zatim okrenite. 

To je sve. Nema neke filozofije…

Ponudu grill tiganja možete pogledati ovde.

Praktičan prikaz STAUB livenog grill tiganja pogledajte ovde a evo i šta kažu naši koristnici:

Još komentara naših korisnika možete pogledati ovde.

Zapratite nas na mrežama:

4 Comments

  1. Ja na terasi ,na indukcionom rešou,na velikom staub gril tiganju pečem svaki dan, a uskoro ćemo da uložimo i u pravi gasni roštilj da immao i tu opciju na terasi …. Sve pohvale za izbor brendova..samo jako!

  2. Žena na Staubu griluje tikvice i paprike, a ja meso.. najbolji grill tiganj. Hvsla na savetima za mesaru

  3. Kupio veliki gril tiganj kod Vas i zelim da se zahvalim na savetima. Pečem na terasi na plinskom rešou i sjajno se pokazalo. Nadam se da ćete imati uskoro akcije za Samura noževe..

Ostavite nam komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

PROČITAJTE JOŠ:

Discover more from SEROTONIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.