Tel: +381/11/2439-132

Mob: 063/7373-883

kontakt@serotonin.rs

  • Omiljeno
  • Moj nalog
SEROTONINSEROTONIN

0,00 рсд
  • KATEGORIJE
    • Tučano / Liveno posuđe
      • Cocotte
      • Tiganji
      • Pekači
      • Šerpe
      • Ostalo
    • Inox posuđe
      • Tiganji
      • Ekspres lonci
      • Setovi posuđa
      • Ostalo
    • Noževi
      • Zwilling noževi
      • Miyabi noževi
      • Samura noževi
      • Kuhinjski noževi
      • Namenski noževi
      • Oštrači
      • Čuvanje noževa
      • Blokovi i držači noževa
    • Vinski program
      • Aeratori i dekanteri
      • Otvarači
      • Vakumiranje i čuvanje
      • Rashladni program
      • Bokali
      • Poklon setovi
      • Ostalo
    • Pribor za kuhinju
      • Kuhinjske alatkice
      • Kuhinjske daske
      • Mlinovi i avani
      • Makaze
      • Serviranje hrane
      • Čuvanje hrane
      • Ostalo
    • Escajg i pribor
    • ZRELO Membrane
  • Zwilling
    • Zwilling J.A.HENCKELS – najbolji noževi
  • Miyabi
    • O kompaniji MIYABI
  • Staub
    • Kompanija STAUB
  • Samura
    • O Samura noževima
    • Noževi
    • Oštrači
  • ZRELO
    • Suvo zrenje mesa sa vakum membranom – “ZRELO”
  • Vacu Vin
  • Akcija
  • Blog i inspiracija

Najbolji recept za hleb

Serotonin мај 30, 2020 Recepti 0 Comment
Najbolji recept za hleb

Ne samo da je ovo najbolji recept za hleb, već je ujedno i recept za testo za picu i recept za fokaču

Dragi naši,

Recept koji sledi, ja obično pravim u troduploj meri, jer smo petočlana porodica, a i često je i još neko prisutan. Takođe, praktično je da se napravi veća mera, pa da deo testa ostane (odvojen u kesi u frižideru) i za sledeći dan. Dakle, mere koje slede su za picu ili foccaciu. Ako hoćete veknu kao sa fotke, pravite meru koja sledi x2 ili x3 puta.

Potrebno: 320g brašna tip500, 190g vode, 2g suvog kvasca, 5g soli.

Pomešajte brašno, vodu i kvasac. Ukoliko pravite veliku meru, a imate jak multipraktik (ja koristim Bosch OptiMUM) pustite ga da odradi umesto Vas posao. Za osnovnu meru mešanje može da obavi i bilo koji drugi mikser. Naravno, još je bolje da mesite ručno – to je odličan trening! Posle dva minuta dodajte i so. Mesite bar 5 min. Ukoliko Vam se lepi, dodajte još malo brašna. Ostavite na sobnoj temperaturi, pokriveno, 4h. Može, naravno i duže, najbolje preko noći. U tom slučaju neka bude u frižideru. Najbolje bi bilo čim se testo podigne, da ga opet premesite i pustite da ponovo nadođe.

Hleb je spreman za pečenje

Zagrejte rernu na 220 stepeni i neka je u njoj i Staub tučana šerpa. Vreli pekač Staub pažljivo izvadite i namastite. Silikonska četkica može da Vam posluži da razmažete maslinovo ulje ili svinjsku mast. Preko pospite prezle, susam, palentu ili brašno. Tako ćete dobiti nelepljivu barijeru. Preko stavite oblikovanu veknu. Zasecite je nožem. Zagladite je mokrim rukama i pospite krupnu so, a može i ruzmarin. Peći pokriveno 40-tak minuta, a onda otkriti i peći još 10min. Ako je tanko testo, foccacia, onda se peče mnogo kraće, 20-tak minuta.

Prvo što upada u oči je lakoća kojom se hleb vadi iz STAUB-a, a zatim i neverovatna hrskavost korice…

Uživajte u mirisima i blagodetima domaćinske kuhinje. Negujte zajedničke obroke i porodična okupljanja. Lep dan želimo…

Zapratite nas na mrežama:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon

POSETIOCI SU NAJČEŠĆE GLEDALI I OVE PROIZVODE:

Liveno posuđe STAUB – Prvo korišćenjePrevious post
O Samura noževimaNext post

Ostavite nam komentar Cancel reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Da li nas pratite na FB?

Da li nas pratite na FB?

Pročitajte još:

  • Savršeno pečen stek – kako?
  • Suvo zrenje mesa sa vakum membranom – “ZRELO”
  • O kompaniji MIYABI
  • O Samura noževima
  • Najbolji recept za hleb
  • Liveno posuđe STAUB – Prvo korišćenje
  • Liveni Grill tiganj
  • Zdrava grickalica – Naćosi
  • Hobotnica iz STAUB Cocotta
  • Milin kuvar kao inspiracija

Tekstovi sa temom:

  • O brendovima (2)
  • Pokloni (12)
  • Press (3)
  • Recepti (16)
  • SAMURA (1)
  • Saveti i preporuke (15)
  • STAUB (1)
  • Vino (7)
  • Zdravlje (4)
  • Zwilling J.A.HENCKELS (1)

Serotonin

  • Krušedolska 13/1, Beograd
  • kontakt@serotonin.rs
  • Radno vreme: radnim danima 09-16h
  • (+381) 11 2439-132

Pratite nas na društvenim mrežama

facebooktwitterinstagrampinterestyoutube

INFORMACIJE

  • O nama
  • Uslovi saradnje
  • Privatnost i sigurnost
  • Reklamacija
  • Kontakt

MOJ NALOG

  • Porudžbine
  • Lista želja
  • Moja adresa
  • Moji podaci

POMOĆ

  • Kako da poklonim?
  • Kako da kupim?
  • Česta pitanja (FAQ)
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

DA LI NAS PRATITE?

DA LI NAS PRATITE?
© 2014 SEROTONIN Web shop by Serotonin Tim. Sva prava su zadržana.
[]
×
Ostavite nam Vaš e-mail pre ubacivanja u korpu

Please enter the valid email.

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.