Zdrava grickalica, snack uz film ili užina za poneti.
Ne znam u kojoj ćete je opciji koristiti, al’ kladim se u svakoj od ponuđenih!
Ovo je brzi recept, a grickalice mogu da stoje dugo. Kod nas se uvek pojedu prvog il’ eventualno drugog dana. Javljajte kakvo je prolazno vreme kod vas 🤣…
Sve u svemu, verujem da jedva čekate da čujete recept, pa evo – sledi recept:
- 750ml vode stavite da se zagreva. Dok voda ne provri, sve sledeće sastojke zamešajte: 350g obične (ne instant) palente, 100 g oljuštenog suncokreta, 100g golice, 100g susama, 100g lana, 150ml maslinovog ulja, 1 kašičica soli, po 1 kašika kurkume, ruzmarine, nane.
- Kad je ovo sve promešano, postepeno zalivajte sa ključalom vodom (ukupno 750ml).
- Pripremljenu masu ravnomerno rasporedite silikonskom špatulom u tankom sloju (što tanje) preko zamašćene i susamom posute STAUB posude (ili još sigurnije obložene pek-papirom). Možete nežno podeliti u trouglove. Ja praktikujem da pečem iscela, pa posle lomimo kako ko stigne…
- Možete koristiti i plehove iz rerne (sa pek papirom) ukoliko još nemate Staub. Ova količina je otprilike dovoljna za dva velika pleha.Peći 40-tak minuta na 160°C (proveriti da ne potapni suviše) i zameniti mesta pekačima ukoliko pečete na dva nivoa.Kada se prohladi služiti uz humus ili ajvar!
- Prijatno 😀