Tel: +381/11/2439-132

Mob: 063/7373-883

kontakt@serotonin.rs

  • Omiljeno
  • Moj nalog
SEROTONINSEROTONIN

0 рсд
  • KATEGORIJE
    • Tučano / Liveno posuđe
      • Cocotte
      • Tiganji
      • Pekači
      • Šerpe
      • Ostalo
    • Inox posuđe
      • Tiganji
      • Ekspres lonci
      • Setovi posuđa
      • Ostalo
    • Noževi
      • Zwilling noževi
      • Miyabi noževi
      • Samura noževi
      • Kuhinjski noževi
      • Namenski noževi
      • Oštrači
      • Čuvanje noževa
      • Blokovi i držači noževa
    • Vinski program
      • Aeratori i dekanteri
      • Otvarači
      • Vakumiranje i čuvanje
      • Rashladni program
      • Bokali
      • Poklon setovi
      • Ostalo
    • Pribor za kuhinju
      • Keramičko posuđe
      • Zwilling čaše
      • Kuhinjske alatkice
      • Kuhinjske daske
      • Mlinovi i avani
      • Makaze
      • Serviranje hrane
      • Čuvanje hrane
      • Ostalo
    • Escajg i pribor
    • Kuhinjski aparati
      • Food Saver
      • Hurom
      • Breville
    • ZRELO Membrane
  • Zwilling
    • Zwilling J.A.HENCKELS – najbolji noževi
  • Miyabi
    • O kompaniji MIYABI
  • Staub
    • Kompanija STAUB
  • Samura
    • O Samura noževima
    • Noževi
    • Oštrači
  • ZRELO
    • Suvo zrenje mesa sa vakum membranom – “ZRELO”
  • Food Saver
  • Hurom
  • Breville
  • Akcija
  • Inspiracija
    • Saveti i preporuke
    • Recepti
    • Pokloni
    • Vino
    • Zdravlje
    • O brendovima
      • Zwilling J.A.HENCKELS
      • STAUB
      • SAMURA

Pravi domaći hleb

Serotonin sep 30, 2019 Recepti 0 Comment

Kad ti dodje inspiracija da budeš od koristi svom zdravlju i u službi pametne ishrane, evo jednog recepta da ti bude pri ruci…

Rustični hleb sa “vruskavom” koricom

  1. -600g belog brasna200g speltinog brasna
  2. -100gheljdinog br
  3. -600g vode
  4. -7g suvog kvasca

Sve ove sastojke dobro zamešati. Ja imam extra veliki i jak multipraktik i on to radi umesto mene, a ukoliko niste sigurni da li vas može da izdrži ovoliku kolicinu testa, pazite da se ne pregreje. Posle 2 min dodajte i 15g soli.

Ja ostavim multipraktik da se potrudi oko mog testa nekih 10-tak min., u ovom slučaju više njegovog testa, al ja sam kao glavni kuvar 😉… iako još nisam ni ubrašnjavila ruke moje testo će biti dobro umešano. Po potrebi još po neku kašiku belog brasna dodajte da testo ne bude žitko… zatim pokrijte čistom krpom i neka se odmori bar 4h (najbolje je da prenoći).

Kada lepo naraste prebacite ga u tučani pekač. Pekač prethodno zagrejte u rerni, zatim premažite maslinovim uljem i pospite prezlama ili ovsenim pahuljicama ili brasnom da napravite nelepljivu barijeru.

Prebačenu jufku testa rasporedite, pramažite vlažnom četkicom da bi se krupna sol i semenke susama i golice zalepile za testo.

Ako imate vremena ostavite da opet testo malo naraste, ili ako nemate , kao ja po običaju, stavite da se pece. Zagrejana rerna na 200 stepeni i pecite nekih 40 min. u zavisnosti od veličine pekača i debljine testa. Tučane posude imaju veliku prednost jer postižu visoke temperature i korica uvek bude extra pečena, kao hleb sa “patosa” ili pizza kao da je pečena na šamotu u peći…

Prijatno…

Eto tajne vrhunskog hleba 😉

Zapratite nas na mrežama:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
hlebrecept
Kako skuvati u isto vreme dva različita ručkaPrethodni članak
Milin kuvar kao inspiracijaSledeći članak

Leave your comment Odustani od odgovora

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Pročitajte još:

  • Aparat za vakumiranje hrane
  • Domaća Proja sa sirom
  • Da li ste čuli za HUROM Slow Juicer sokovnike?
  • Jagnjetina u rerni, mekana kao duša
  • Savršeno pečen stek – kako?
  • Suvo zrenje mesa sa vakum membranom – “ZRELO”
  • O kompaniji MIYABI
  • O Samura noževima
  • Najbolji recept za hleb
  • Liveno posuđe STAUB – Prvo korišćenje

Tekstovi sa temom:

  • O brendovima (4)
  • Pokloni (12)
  • Press (3)
  • Recepti (15)
  • Saveti i preporuke (17)
  • STAUB (1)
  • Vino (7)
  • Zdravlje (6)
  • Zwilling J.A.HENCKELS (1)

Serotonin

  • Krušedolska 13/1, Beograd
  • kontakt@serotonin.rs
  • Radno vreme: radnim danima 09-16h
  • (+381) 11 2439-132

Pratite nas na društvenim mrežama

facebooktwitterinstagrampinterestyoutube

INFORMACIJE

  • O nama
  • Uslovi saradnje
  • Privatnost i sigurnost
  • Reklamacija
  • Kontakt

MOJ NALOG

  • Porudžbine
  • Lista želja
  • Moja adresa
  • Moji podaci

POMOĆ

  • Kako da poklonim?
  • Kako da kupim?
  • Česta pitanja (FAQ)
© 2014 SEROTONIN Web shop by Serotonin Tim. Sva prava su zadržana.
[]
×
Ostavite nam Vaš e-mail pre ubacivanja u korpu

Please enter the valid email.

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.