Search

Hobotnica iz STAUB Cocotta

Jednu veću hobotnicu (bolje prethodno zamrznutu, nego svežu) kuvati 5min u kipućoj vodi. Izvaditi da se procedi u đevđiru. Potom iseckati na krupne komade. Staviti u zagrejani STAUB maslinovo ulje (malo više maslinovog, otprilike toliko da kasnije bude do pola visine hobotnice). U vruće ulje staviti nasečen limun, sitne pikantne papričice, čenove belog luka, masline, ruzmarin i na kraju komade hobotnice.

Posoliti i pobiberiti. Propržiti sve kratko na ringli, a zatim poklopiti i staviti u zagrejanu rernu (na 180°C) na 45min. Nije potrebno otvarati, jer se oktopus sa poklopca sam natapa. Posle tog vremena proveriti viljuškom da li je dovoljno mekano. Služiti u tučanom Staubu, u kome je i pečeno, jer će tako ostati dugo toplo… Uživajte u ukusima mora, zaklopite oči da prizovete šum talasa… i prijatno! Upotpunite, naravno, sa dobrim, rashlađenim belim vinom. Hvala @dijana.zelic na receptu i savetima…

Zapratite nas na mrežama:

One comment

Ostavite nam komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PROČITAJTE JOŠ:

Discover more from SEROTONIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.