Koji je nož najbolji? - Serotonin

Koji je nož najbolji?

I šta je to najbolji nož?

Najbolji nož je onaj sa kojim volite da radite.

Garantujem!

Ja volim kad mi sve ide od ruke, volim kad se kuvana jaja lako ljušte, kad krastavac nije gorak, kad se kvasac lepo diže i kad se i luk i paradajz lako i lepo seckaju. Zato jaja posle kuvanja stavljam u hladnu vodu (lakše se odvaja ljuska!). Zato krastavac radije biram na pijaci, a ne u prodavnici. Zato kvasac kupim svež. I zato je uvek Zwilling nož na mojoj dasci! Dasku obavezno koristim, jer me je oštar nož tako navikao. Sa ostrim nožem nema zapinjanja, pa čim se naviknete nema ni problema, ni posekotina. Volim onu pozitivnu atmosferu, kad bi da obradujem ukućane,  kad kuvam jer mi se kuva. Idealan scenario je: ulazim u svoju kuhinju, osecam se kao na 24kitchen-u , ja i moja oprema za profesionalne kuvare, mirisi začina, bakaluk svežih đakonija sa Kalenića… sve je tu da me podstakne i inspiriše da zablistam ponovo i u ulozi domaćice i ja krećem u akciju…

Ponavljam, ključno je da mi sve krene od ruke-  najbolji, a obavezno, i oštar nož i seckanje kreće…. iiiiii uspeh je na vidiku 🙂

Moj nož Zwilling se dokazao kao pametna kupovina. Ja lično koristim šef nož Zwilling Pure https://www.serotonin.rs/shop/zwilling-noz-pure-glavni-chef-noz/ . Dobro leži u ruci i istrajno je oštar – ipak je to kovani nož. Čuveni nemački Blizanci. S vremena na vreme ga provucite kroz oštrač i biće Vaš dosledan saveznik sledećih decenija… ispratite savete za održavanje  https://www.serotonin.rs/odrzavanje-ostrenje-nozeva/

Ovo je MUST HAVE u kuhinji… za mene nezamenjljiv nož…
Hvala na čitanju..odoh u kuhinju ?

O Autoru članka: Milica Danilović

Milica Danilović, rodjena Ivanković, diplomirala Fakultet likovnih umetnosti - Vajarstvo, u klasi Mrđana Bajića 2003. Osvojila nagradu Fakulteta za monumentalni diplomski rad u metalu i koži "Fotelja". Član ULUSa. Imala samostalne izložbe u SKCu, Američkoj Ambasadi, Art Marketu, učesnik na Ulusovim izložbama, Bijenalima mozaika... Autor skulptura za ArtLink i Audijevu nagradu. Autor monumentalnog mozaika Sv. Petka u okrugu manastira Koporin. Zaposlena u Zlatarskoj kući Andrejević kao ekskluzivni dizajner nakita. ... nju odlikuje umetnička širina i raznovrsnost ...ona vaja, slika, dizajnira, izlaže ...
Pogledaj sve unose autora →

Komentari

6 Komentara na članak: Koji je nož najbolji?

  1. Od Mira 20/08/2018 u 12:28

    Lep tekst. Koristim Zwilling dugo i jako sam zadovoljna…

  2. Od Z.bgd 02/04/2018 u 13:05

    Ok,hvala puno

  3. Od Z.bgd 02/04/2018 u 12:55

    Ok,hvala, narucicu taj-treba mi za razno sitno povrce i dr.. Koji mi povoljniji oštrač odgovara za oba noza, da ne proučavam sad po sajtu?

    • Od Serotonin 02/04/2018 u 13:00

      Poštovani,

      najpovoljniji oštrač koji možete koristiti za sve evropske noževe (ne odgovara za japanske zbog ugla oštrice) je: TWIN oštrač
      Preporuka je i da koristite neki od “masata” (čelična šipka), koja nije oštrač i ne služi da naoštri nož kako se veruje, već da održava oštrinu noža. Bez masata ćete mnogo čećše koristiti oštrač a to Vam vremenom “skida” sam nož i oštricu.

  4. Od Z.bgd 02/04/2018 u 12:32

    Kupio sam kod vas zwilling PRO šef noz, a sada bih kupio i jedan manji. Koji mi preporučujete?

    • Od Serotonin 02/04/2018 u 12:43

      Poštovani,

      zavisi od toga za šta Vam treba mali nož. Neka generalna preporuka je PRO paring nož koji je zgodan za sve varijante čišćenja voća i povrća, kao i za neko brzo seckanje sitnih stvari.

Ostavite komentar

* Obavezna polja

Dokažite da niste ROBOT * Vreme za unos teksta je isteklo. Učitajte i pokušajte ponovo.