Najkvalitetnije posudje – Liveno posuđe STAUB

Najbolje šerpe, pekači, lonci i poklopci za zdravo kuvanje

Napravila sam studiju na netu proučavajući šta je najbolje posuđe za kuhinju! Kad kupujem za sebe, neka je to najkvalitetnije posuđe. Želim da se svaki put spremanje hrane pretvori u ritual i užitak! Istraživanja i iskustva o posuđu kažu da je liveno posuđe, koje je preko emajlirano – najbolje posuđe. Francuzi, vrsni kulinari, ponosni su proizvodjači STAUB livenog posuđa (https://www.serotonin.rs/kompanija-staub/ ).

 

Najbolje posudje
Staub liveno posudje

Prednosti cast iron posudja

  • To su večne šerpe, koje se nasleđuju. Što se duže koriste, sve su bolje i sve više ćete biti sigurni da su nezamenljive!
  • Zdravo kuvanje. 
  • Ovo je najbolje posuđe za indukcionu ploču, za ringle, za gas, za otvorena ložišta, a i za sve druge izvore… Može se na ringli spremati, ali sa efektom rerne, zbog toga što će i poklopac emitovati toplotu kao i dno!
  • Dizajn poklopca je dao rešenje samoprelivanja, pa je svaki komad mesa u najavi softan i u svom najboljem izdanju. Mozete u ovim, tzv. Cocottima, spremati gulaše, i druga spora jela, ali će Vam odlično poslužiti i kao obična šerpa za supe, dinstanja i za sve druge raznorazne potrebe. Uzmite ovu STAUB šerpu u dimenziji prečnika 24cm ako ste četvoročlana porodica ili ovalnu promera 31cm. Na 24Kitchen-u uglavnom svi koriste ovakvo cast iron posudje, jer je zdravo, i čuva aromu.
  • Štedi energiju i vreme. Hrana će se iskrčkati na 3 ili 4 (umesto na užarenoj 9.) i ostaće topla satima – da bez podgrevanja sačeka okasnele ukućane na ručak!
  • Vraćanje tradicionalnim vrednostima i ritualima porodičnog ručka i slow food-a.

Definitivno, liveno tučano posudje će bolje i brže ispeći hranu, jer se gvoždje ravnomerno zagreva i emituje toplotu neuporedivo bolje od svega drugog. 

P.s. Evo oprobani koraci za pečenje pogače:

1.stavim u zagrejanu rernu da se šerpa (pekač…) zagreje

2. pažljivo izvadim, nauljim i pospem prezlama ili brašnom

3. stavim testo ili koju drugu đakoniju u Staub i vratim u rernu

Kad bude pečeno, savršeno hrskava korica će se lako odvojiti od podloge i Vi ćete biti ponosni šef kuhinje, okićen sa puno pohvala!

Potreban Vam je bakaluk sa pijace, dobra volja, i Staub tučana šerpa…

 

Za dodatne ideje i recepte zaporatite naš Instagram kanal.

Zapratite nas na mrežama:

20 Comments

  1. Koristim Staub za jahnjetinu i prasetinu..i uvek je ispečeno majstorski. Veliki ovalni Staub imam. Preporučujem!

  2. Poštovani, kupila sam kod Vas u Serotoninu inox komplet Zwilling i odlične su, a dolazim za Staub u ponedeljak. Koje je radno vreme?

  3. Postovani, molimo Vas za preporuku velicine ovalnog Stauba koji bi bio taman za pecenje praseće plećke ??

    • Sve zavisi od veličine plećke. Nema tu nekog pravila. Ali okvirno, za komad od 2,5-3 kg je dovoljna 37. I ima mesta i za neko povrće

  4. Postovani, zelim samo da proverim, Staub šerpe su preko gvozdja i emajlirane, a ne kao ostale u ponudi na tržistu….? Znači nema nezdravih uticaja? Hvala

    • Poštovana Mila,
      u pravu ste. Kompletan program STAUB livenog posuđa je emajliran, tako da u njemu možete pripremati sve vrste hrane i nema nikakvog posebnog održavanja i čuvanja. Takođe, nema nikakvog štetnog uticaja gvožđa na hranu za razliku od livenog posuđa koje nije emajlirano i sa kojim treba biti posebno obazriv.

  5. POSTOVANJE! \r\n\r\nDA LI STAUB POSUDJE MOZE DA SE KUPII U BANJA LUCI? \r\n\r\nUNAPRED HVALA

    • Poštovana Viki, za sada imamo prodaju jedino u Beogradu. Što se tiče kupovine iz okolnih zemalja, možemo se raspitati za proceduru slanja. Ukoliko dođete do nas, možemo Vam izdati potvrdu za Tax Free, tako da imate mogućnost povraćaja PDV-a. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti direktno na mail kontakt@serotonin.rs
      Hvala…

  6. Oprobano … podmazujem zagrejan staub s mašću i pospem prezle i onda stavim testo za hleb – stvarno korica bas bude hrskava i idealna. Hvala na savetu..stvarno je najbolji hleb iz tučanog posudja!

    • Poštovana Jelena,\n\nsve zavisi od Vaših potreba i količine hrane koju spremate.\nManje okrugle su idealne za čorbe, potaže, kuvana jela, ali i za punjene paprike, tikvice, lovačke šnicle….\nOvalne su pogodnije za pečenje mesa ili povrća u rerni.\nMi Vam preporučujemo da svratite do nas kod Hrama Sv. Save na Vračaru (Krušedolska 13), i da pogledate uživo našu ponudu, a mi ćemo se potruditi da Vam pružimo sve neopodne savete koji bi Vam znatno olakšali izbor.

Ostavite nam komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

PROČITAJTE JOŠ:

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.