Najbolje šerpe, pekači, lonci i poklopci za zdravo kuvanje
Napravila sam studiju na netu proučavajući šta je najbolje posuđe za kuhinju! Kad kupujem za sebe, neka je to najkvalitetnije posuđe. Želim da se svaki put spremanje hrane pretvori u ritual i užitak! Istraživanja i iskustva o posuđu kažu da je liveno posuđe, koje je preko emajlirano – najbolje posuđe. Francuzi, vrsni kulinari, ponosni su proizvodjači STAUB livenog posuđa (https://www.serotonin.rs/kompanija-staub/ ).
Prednosti cast iron posudja
- To su večne šerpe, koje se nasleđuju. Što se duže koriste, sve su bolje i sve više ćete biti sigurni da su nezamenljive!
- Zdravo kuvanje.
- Ovo je najbolje posuđe za indukcionu ploču, za ringle, za gas, za otvorena ložišta, a i za sve druge izvore… Može se na ringli spremati, ali sa efektom rerne, zbog toga što će i poklopac emitovati toplotu kao i dno!
- Dizajn poklopca je dao rešenje samoprelivanja, pa je svaki komad mesa u najavi softan i u svom najboljem izdanju. Mozete u ovim, tzv. Cocottima, spremati gulaše, i druga spora jela, ali će Vam odlično poslužiti i kao obična šerpa za supe, dinstanja i za sve druge raznorazne potrebe. Uzmite ovu STAUB šerpu u dimenziji prečnika 24cm ako ste četvoročlana porodica ili ovalnu promera 31cm. Na 24Kitchen-u uglavnom svi koriste ovakvo cast iron posudje, jer je zdravo, i čuva aromu.
- Štedi energiju i vreme. Hrana će se iskrčkati na 3 ili 4 (umesto na užarenoj 9.) i ostaće topla satima – da bez podgrevanja sačeka okasnele ukućane na ručak!
- Vraćanje tradicionalnim vrednostima i ritualima porodičnog ručka i slow food-a.
Definitivno, liveno tučano posudje će bolje i brže ispeći hranu, jer se gvoždje ravnomerno zagreva i emituje toplotu neuporedivo bolje od svega drugog.
P.s. Evo oprobani koraci za pečenje pogače:
1.stavim u zagrejanu rernu da se šerpa (pekač…) zagreje
2. pažljivo izvadim, nauljim i pospem prezlama ili brašnom
3. stavim testo ili koju drugu đakoniju u Staub i vratim u rernu
Kad bude pečeno, savršeno hrskava korica će se lako odvojiti od podloge i Vi ćete biti ponosni šef kuhinje, okićen sa puno pohvala!
Potreban Vam je bakaluk sa pijace, dobra volja, i Staub tučana šerpa…
Za dodatne ideje i recepte zaporatite naš Instagram kanal.
20 Comments
Koristim Staub za jahnjetinu i prasetinu..i uvek je ispečeno majstorski. Veliki ovalni Staub imam. Preporučujem!
Imam i okrugli ovalni
Poštovani, kupila sam kod Vas u Serotoninu inox komplet Zwilling i odlične su, a dolazim za Staub u ponedeljak. Koje je radno vreme?
Poštovana Olgice,
naše radno vreme je radnim danima 9-16h
Očekujemo Vas…
Ja koristim od juna 2018.i vrlo sam zadovoljna sa tučanim Staub posuđem
Postovani, molimo Vas za preporuku velicine ovalnog Stauba koji bi bio taman za pecenje praseće plećke ??
Sve zavisi od veličine plećke. Nema tu nekog pravila. Ali okvirno, za komad od 2,5-3 kg je dovoljna 37. I ima mesta i za neko povrće
Postovani, zelim samo da proverim, Staub šerpe su preko gvozdja i emajlirane, a ne kao ostale u ponudi na tržistu….? Znači nema nezdravih uticaja? Hvala
Poštovana Mila,
u pravu ste. Kompletan program STAUB livenog posuđa je emajliran, tako da u njemu možete pripremati sve vrste hrane i nema nikakvog posebnog održavanja i čuvanja. Takođe, nema nikakvog štetnog uticaja gvožđa na hranu za razliku od livenog posuđa koje nije emajlirano i sa kojim treba biti posebno obazriv.
Koristim staub tucano posudje i smatram da je bez premca!
Drago nam je da čujemo ovakva iskustva i zahvaljujemo se na lepim rečima. Srdačan pozdrav
Koju veličinu tučanog ovalnog pekaca preporucujete za pile?
Poštovana Mari, konkretno za pečenje pileta imamo fenomenalan pekač: https://www.serotonin.rs/shop/staub-pekac-za-pile-roaster
Ukolio ipak želite da to bude cocotte, od okruglih je dovoljno 24 ili 26, a od ovalnih je 31 optimalna. Ukoliko želite da dodate i nešto više povrća sa strane, onda svakako treba odabrati veći.
Srdačan pozdrav
POSTOVANJE! \r\n\r\nDA LI STAUB POSUDJE MOZE DA SE KUPII U BANJA LUCI? \r\n\r\nUNAPRED HVALA
Poštovana Viki, za sada imamo prodaju jedino u Beogradu. Što se tiče kupovine iz okolnih zemalja, možemo se raspitati za proceduru slanja. Ukoliko dođete do nas, možemo Vam izdati potvrdu za Tax Free, tako da imate mogućnost povraćaja PDV-a. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti direktno na mail kontakt@serotonin.rs
Hvala…
Oprobano … podmazujem zagrejan staub s mašću i pospem prezle i onda stavim testo za hleb – stvarno korica bas bude hrskava i idealna. Hvala na savetu..stvarno je najbolji hleb iz tučanog posudja!
Inspirativan text i lepe slike
Koji komad mi savjetujete da kupim prvi? Hvala..
Poštovana Jelena,\n\nsve zavisi od Vaših potreba i količine hrane koju spremate.\nManje okrugle su idealne za čorbe, potaže, kuvana jela, ali i za punjene paprike, tikvice, lovačke šnicle….\nOvalne su pogodnije za pečenje mesa ili povrća u rerni.\nMi Vam preporučujemo da svratite do nas kod Hrama Sv. Save na Vračaru (Krušedolska 13), i da pogledate uživo našu ponudu, a mi ćemo se potruditi da Vam pružimo sve neopodne savete koji bi Vam znatno olakšali izbor.
Staub serpa je odlična! Planiram i tiganj za palacinke da kupim…