Search

Jagnjetina u rerni, mekana kao duša

Kad se jagnjetina ispod sača baš voli, onda se i često pravi. Ovo je najprostiji recept koji ćete ikada pročitati. A svaki put je savršeno…

U livenom posudju Staub baš, baš lako se sprema jagnjetina u rerni, samo poklopite i strpate na 180 stepeni, odgledate 2 filma i to je to. OK, otprilike ovako glasi neka uprošćena verzija recepta.

Ali, evo i detaljnih smernica:

Potreban je lep komad jagnjetine (mi najviše volimo plećku), malo truda i dovoljno vremena.


Evo, u par koraka:

– meso neka je sobne temperature
– namastite liveni Staub
– ukoliko pečete jagnjetinu – premažite je puterom ili starim kajmakom (naša deca glasaju za ovo)
– dodajte malo tečnosti, oko 1/2 čaše (možete staviti malo vode ili vina)
– posolite i dodajte začine po ukusu (npr. ruzmarin)
– jagnjetinu u rerni pecite poklopljeno na 180 stepeni. Okvirno vreme pečenja je sat vremena za svaki kg težine (znači komad od 3 kg, pečete oko 3 sata)

jagnjetina

Zahvaljujući pametnom dizajnu poklopca kod Staub posudja, čitava površina jagnjetine se natapa sopstvenim aromatičnim kondenzom. I pečenje uvek ispadne vrhunski. Nema potrebe za otkrivanjem, okretanjem, prelivanjem i ostalim starim metodama natapanja mesa. Iskreno, zaista biste trebali da budete ozbiljan anti-talenat da upropastite meso. Prosto je nemoguće…

jagnjetina u rerni

Samo napred, uspeh je zagarantovan… Nemoguće ja da vas ne pitaju za tajni recept.
Prijatno!

Za još recepata i inspiraciju zapratite naš Instagram profil

Zapratite nas na mrežama:

Ostavite nam komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PROČITAJTE JOŠ:

Discover more from SEROTONIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading