Search

Prednosti STAUB livenog posuđa

Prednosti STAUB livenog posuđa

Koje su to prednosti STAUB livenog posuđa u svetu kulinarstva, i zašto izbor kvalitetnog posuđa igra ključnu ulogu u pripremi jela? Kada govorimo o kvalitetu, dugotrajnosti i performansama, STAUB liveno emajlirano posuđe izdvaja se kao pravi izbor za svaku kuhinju. U nastavku ćemo predstaviti najvažnije prednosti koje STAUB nudi, kao i konkretne primere iz prakse, kako bismo vam približili zašto je izbor cocotte-a iz ove linije investicija koja se isplati.

Istorijski kontekst STAUB-a

STAUB je osnovan 1974. godine u Alzasu, u Francuskoj, od strane francuskog zanatlije Francisca Stauba. Od samog početka, kompanija je bila posvećena izradi visokokvalitetnog kuhinjskog posuđa, fokusirajući se na tradicionalne metode livenja gvožđa. STAUB je brzo postao poznat po svojoj inovativnoj tehnologiji emajliranja koja ne samo da štiti posude, već i poboljšava ukus jela. Tokom 1980-ih, STAUB je započeo saradnju sa poznatim kuvarima, dodatno učvrstivši svoj status na tržištu. Od tada je ambasador STAUB brenda i otac francuske kuhinje Paul Bocuse.

1. Izvanredno majstorstvo izrade

STAUB cocotte, od gvozdenih legura, odlikuje se jedinstvenom tehnologijom izrade. Njeno sposobnost ravnomernog zagrevanja osigurava da se jela pripremaju u punom skladu s tradicijom. Zamislite kako se priprema goveđi gulaš, polako se krčka u ovakvom posuđu, čime se postiže neodoljiva sočnost i nežnost mesa. U poređenju sa jeftinijim posuđem, koje često ostavlja trag zagorelih delova, STAUB cocotte će vam pružiti jelo bez premca.

2. Emajl kao zaštita i prednost

Emajlirani premaz STAUB cocotte-a ne samo da pruža dodatnu zaštitu od rđe i ogrebotina, već i olakšava čišćenje. Dodatna prednost u odnosu na liveno posuđe koje NIJE emajlirano je i to da u STAUB posuđu možete pripremati sve vrste hrane, čak i kisele. U posuđu koje nije emajlirano i gde je hrana u direktnom dodiru sa gvožđem, NE SMETE pripremati kiselu hranu (kupus, sarma, voćno, mlečno, itd…) jer kiseline reaguju sa gvožđem i dolazi do prevelikog otpuštanja gvožđa koje može biti i toksično. Takođe, održavanje je vrlo jednostavno. Zamislite situaciju kada pripremate pečeno povrće sa maslinovim uljem i začinima. Nakon kuvanja, jednostavno ćete oprati cocotte pod mlazom tople vode, bez brige o lepljivim ostatcima. Za razliku od neobojenog livenog posuđa, koje može zahtevati posebnu negu, STAUB se lako održava i može se prati u mašini za sudove. Ukoliko vam ipak zagori ili se zalepi, evo je procedura kako treba bez bojazni očistiti vaš STAUB cocotte.

3. Odlična otpornost na temperature

Jedna od ključnih karakteristika i prednosti STAUB livenog posuđa je otpornost na visoke temperature. Cocotte može izdržati temperature i više od 250°C, što je savršeno za pečenje u rerni ili pripremu jela na šporetu. Na primer, kada pravite klasični francuski „Coq au Vin“, STAUB cocotte će zadržati sve arome i vlagu tokom dužeg kuvanja, dok će konkurentske posude možda početi da se iskrivljuju ili oštećuju pod ekstremnim uslovima. Ipak, iako je otpornost na temepraturu velika, potrebno je obratiti pažnju da se STAUB posuđe zagreva postepeno. Ovo je posebno važno kada se koristi na indukcijskim pločama.

4. Savršena hidratacija i arome

Jedna od najvažnijih prednosti STAUB cocotte-a je njegova sposobnost da zadrži vlagu. Poseban dizajn poklopca, sa unutrašnjim rebrima, omogućava da se kapljice kondenzacije vraćaju u jelo, čime se poboljšava ukus i tekstura. Na primer, kada pripremate čorbu od povrća, vlagu zadržana u cocotte-u će doprineti bogatstvu ukusa. U poređenju sa drugim brendovima koji ne nude sličan dizajn, STAUB vam omogućava da svako jelo bude sočno i bogato ukusom.

5. Estetika i funkcionalnost

STAUB cocotte dolazi u različitim vibrantnim bojama koje ne samo da oplemenjuju vašu kuhinju, već i omogućavaju poslužavanje direktno na stolu. Na primer, zamislite da poslužujete zapečeni rižoto ili musaku iz STAUB cocotte-a — njegovo elegantno prisustvo će impresionirati vaše goste i učiniti obrok posebnim. Dok neki brendovi nude samo jednostavne i funkcionalne dizajne, STAUB se ističe svojom estetikom, čime pruža dodatnu vrednost.

6. Dugovečnost i investicija

STAUB posuđe je izuzetno dugotrajno. Ulažući u STAUB cocotte, ne samo da kupujete kvalitetno posuđe, već i komad koji može trajati generacijama. Znate onaj osećaj kada od bake nasledite neku šerpu pa vam je posebno draga. E tako će i vaši naslednici sa ponosom da koriste STAUB posuđe i da se hvale kako su im baba i deda bili mudri i odabrali su baš STAUB. Mnogi korisnici svedoče da njihovo STAUB posuđe izgleda i funkcioniše kao novo, čak i nakon godina korišćenja. Na primer, možete ga koristiti za pravljenje hleba, što je jedan od trendova u kulinarstvu, bez brige da će se posuda oštetiti.

7. Višenamenskost i raznovrsnost

STAUB cocotte je izuzetno svestran alat u kuhinji. Možete je koristiti za kuvanje čorbi, pečenje mesa, pravljenje raznih kobinovanih jela ili čak pečenje hleba. Ovo posuđe je savršeno za sve — od klasičnih jela do eksperimentalnih recepata. Kada pripremate jelo za veći broj gostiju, lako možete praviti velike porcije bez straha od prekuvavanja ili preranog isušivanja.

Primeri iz prakse

Mnogi profesionalni kuvari i entuzijasti koriste STAUB cocotte kako bi postigli izvanredne rezultate. Na primer, poznati kuvar Paul Bocuse koristio je STAUB posuđe u svojim restoranima, ističući njegovu sposobnost da zadrži suštinske arome jela. Vrhunske domaćice širom sveta biraju STAUB za pripremu tradicionalnih jela, kao što su „Boeuf Bourguignon“ ili „Ratatouille“, oslanjajući se na doslednost i kvalitet koji ova marka pruža.

Zaključak

Kada birate posuđe za vašu kuhinju, STAUB liveno emajlirano posuđe je bez sumnje najbolja opcija. Njegova superiorna tehnologija, otpornost, estetski dizajn i funkcionalnost čine ga ne samo praktičnim, već i neodoljivim izborom za svakog ljubitelja kuvarstva.

Ukoliko težite ka podizanju svojih kulinarskih veština, investirajte u STAUB cocotte. Vaša jela zaslužuju samo najbolje, a sa STAUB-om, svaki obrok postaje prava svečanost. Ne oklevajte — pridružite se STAUB porodici i uživajte u bogatstvu ukusa koje pruža!

Mi smo zvanični uvoznici STAUB brenda za Srbiju. Na ovom linku možete pogledati više detalja o proizvodima, veličinama bojama i trenutno aktuelnim cenama.

Takođe, očekujemo vas i u našem prodajnom prostoru na Vračaru, u srcu Beograda, preko puta male crkve kod Hrama Sv. Save. Krušedolska ulica broj 13.

Čekamo vas…

Više informacija o održavanju Savete pre prvog korišćenja možete pogledati ovde a detaljnija objašnjenja o čišćenju i čuvanju tučanog posuđa pogledajte ovde. posuđa možete pročitati ovde.

Inspirišite se i postanite šef kuhinje na domaćem terenu prateći nas na našem Instagram profilu ili na našoj Facebook strani.

Zapratite nas na mrežama:

Ostavite nam komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

PROČITAJTE JOŠ:

Discover more from SEROTONIN

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

[]
×
Da li želite da Vas obaveštavamo o novim ponudama, akcijama i pogodnostima? (nećemo smarati)

Ne hvala. Ne želim da ostavim svoj e-mail *Ovom prijavom, prihvatate da primate mailove od nas. vezane za dodatne akcije i promocije kao i kupon kodove za popust. Uvek se možete odjaviti.